Today is...
Tuesday, December 12, 2017
Welcome to Control.com, the global online
community of automation professionals.
Featured Video...
Featured Video
A demonstration of EtherCAT control of linear motors using the CTC EtherCAT master.
Our Advertisers
Help keep our servers running...
Patronize our advertisers!
Visit our Post Archive
Wonderware SCADA Data Update in Runtime
Wonderware Intouch 8.0 not updating tags data values on HMI Page but trends data getting updated. Running as a server it's also not providing any data updates to connected Intouch Clients

Hi Everyone,

I am using Wonderware Intouch 8.0 sp2 as a Server with MBEnet running on win XP on virtual machine (Hyper v). Host OS is win 8.1. the SCADA was running perfectly, but due to some unknown reason, from last few days Intouch SCADA server behaving annoyingly. HMI Screen Data is not getting Updated, but in trends data getting update. The SCADA server even do not updating its client data. But there is no problem when this PC/SCADA working as a client for a remote server, referenced tags from Remote server getting updated. i have tried with presaved application program back up and repaired the existing intouch application, still SCADA behaving in same manner. is this issue related to any corruption in winxp file used by intouch or virtual machine issue?

please provide valuable suggestions.

anybody can help me to resolve this issue? second time in hyper-v virtual machine i am facing same problem. what may be the cause.

please help me out.

>I am using Wonderware Intouch 8.0 sp2 as a Server with
>MBEnet running on win XP on virtual machine (Hyper v). Host
>OS is win 8.1. the SCADA was running perfectly, but due to
>some unknown reason, from last few days Intouch SCADA server
>behaving annoyingly. HMI Screen Data is not getting Updated,
>but in trends data getting update. The SCADA server even do
>not updating its client data. But there is no problem when
>this PC/SCADA working as a client for a remote server,
>referenced tags from Remote server getting updated. i have
>tried with presaved application program back up and repaired
>the existing intouch application, still SCADA behaving in
>same manner. is this issue related to any corruption in
>winxp file used by intouch or virtual machine issue?