Today is...
Thursday, March 23, 2017
Welcome to Control.com, the global online
community of automation professionals.
Featured Video...
Featured Video
EtherCAT with CTC’s master lets your multivendor network play well together...
Our Advertisers
Help keep our servers running...
Patronize our advertisers!
Visit our Post Archive
ControlLogix and Prosoft and Slave Modbus Communication Problem
Trying to control ABB MNS Mlink motor control module with AB ControlLogix 1756-L71 and Prosoft MVI56E-MCM combination

I try to control ABB MNS Mlink (It controls M10x modules) motor control module with AB ControlLogix 1756-L71 and Prosoft MVI56E-MCM combination. I send start and stop commands, toggle related start stop bits on ControlLogix program but, Mlink reacts too late or many times does not react.

I send start signal and Mlink (M10x and drawer) starts, then i make start bit 0 and stop bit 1, but mlink does not react, so it stays at start. There is a manual stop button on the driver, i press stop button, it stops but it starts quickly again.

If i can send stop signal, it stops but this time it stays stop whether i send start signal again.

Baudrate of PLC and Mlink are 19200, even parity, 1 stop bits. Data bits 8.

At the rslogix5000 program, should i check some parameters under port2 configuration? I use port2 of profosft module, port1 is disabled at the program.

Anyone can suggest me about this problem?

Note: By the way i connected Mlink to our DCS, it controls Mlink very good.

Thanks.