Merhaba, iyi günler.
İNVT GD27 serisi 220v giriş, 220v-3ph çıkış 2.2kw sürücüm var. Sürücüyü RS485/modbus RTU ile kontrol etmekte sorun yaşıyorum. PLC veya PC harici PIC/ARM MCU kullanarak Modbus to TTL modülü üzerinden kontrol etmeyi amaçlıyorum. Sürücüdeki ayarlar RS485 ile kontrol edilecek şekilde yapılandırılmıştır. Aşağıdaki kod parçası, frekansı Modbus ile ayarlamayı içerir. Sürücü ekranı "0X2001" adresine gönderilen değere göre değişir. Ancak kılavuzlarda START ve STOP komutlarına karşılık gelen adres tanımlarını bulamadım. Mümkünse, sürücünün çalışması sırasında ("çıkış voltajı, çıkış akımı, çıkış frekansı, motor devri" gibi) bilgileri okumak için gereken adres bilgisini de öğrenmek istiyorum. Ayrıca tam MODBUS ADRES listesi mevcut mu?
TEŞEKKÜRLER. İYİ ÇALIŞMALAR.
sunucu.on("/setFreq", HTTP_POST, []() {
Dize freqStr = server.arg("frekans");
float frekansı = freqStr.toFloat();
eğer (frekans >= 0 && frekans <= 400) {
uint16_t freqVal = freq * 100; // Hz'den 0,01Hz
pcf.digitalWrite(7, HIGH); // Gönderme etkinleştirildi
mb.writeHreg(KÖLE_KIMLIĞI, 0x2001, frekansDeğeri);
gecikme(25);
pcf.digitalWrite(7, DÜŞÜK); // Pasif Gönder
}
server.send(200, "text/plain", "Frekans AYARLA");
});
İNVT GD27 serisi 220v giriş, 220v-3ph çıkış 2.2kw sürücüm var. Sürücüyü RS485/modbus RTU ile kontrol etmekte sorun yaşıyorum. PLC veya PC harici PIC/ARM MCU kullanarak Modbus to TTL modülü üzerinden kontrol etmeyi amaçlıyorum. Sürücüdeki ayarlar RS485 ile kontrol edilecek şekilde yapılandırılmıştır. Aşağıdaki kod parçası, frekansı Modbus ile ayarlamayı içerir. Sürücü ekranı "0X2001" adresine gönderilen değere göre değişir. Ancak kılavuzlarda START ve STOP komutlarına karşılık gelen adres tanımlarını bulamadım. Mümkünse, sürücünün çalışması sırasında ("çıkış voltajı, çıkış akımı, çıkış frekansı, motor devri" gibi) bilgileri okumak için gereken adres bilgisini de öğrenmek istiyorum. Ayrıca tam MODBUS ADRES listesi mevcut mu?
TEŞEKKÜRLER. İYİ ÇALIŞMALAR.
sunucu.on("/setFreq", HTTP_POST, []() {
Dize freqStr = server.arg("frekans");
float frekansı = freqStr.toFloat();
eğer (frekans >= 0 && frekans <= 400) {
uint16_t freqVal = freq * 100; // Hz'den 0,01Hz
pcf.digitalWrite(7, HIGH); // Gönderme etkinleştirildi
mb.writeHreg(KÖLE_KIMLIĞI, 0x2001, frekansDeğeri);
gecikme(25);
pcf.digitalWrite(7, DÜŞÜK); // Pasif Gönder
}
server.send(200, "text/plain", "Frekans AYARLA");